Now Reading: Crunch mode: on…

Loading

Crunch mode: on…

Olvasási idő: 1 perc

Szóval megint alibibejegyzéssel próbálom enyhíteni a blogon, elemi erővel feltörő kommentáradatot (0 db), melynek témája: “hová tűntél?”

Jelentem, éppen túldolgoztatnak.

Történt éppen egy hete, hogy kedvenc kisfőnököm és a nagyfőnök, valamint a legtöbb fejlesztő éppen nyaralni mentek. A főnökség esetében ez az időszak 2 hét volt. Igen ám, de nehogy az a maréknyi fejlesztő (3 fő + 1 fő front-endes) jól érezze magát, az elmúlt fél év összes fennmaradó munkáját a nyakunbabaszták, just for fun. Emellett mindenki olyan mennyiségű személyes feladatot kapott, amivel máskor egy hónap alatt szoktunk megbirkózni.

A legrosszabbul a devops-os srác járt, mert neki PHP 7.4-ről 8.2-re kell migrálnia egy 10 éves rendszert, továbbá 3 szervert (az éleset, a developert és a tesztet) kellene átköltöztetnie Azure-ra. Én “csak” nyelvesítést kaptam: ezt anno az egész csapat csinálta hetekig, most én vagyok 2 modulra az egyszemélyes John Wick-sereg. Emellett a biztosítós reportot kellett átdolgozni, gyakorlatilag a fele ment a picsába: megszántak a jelenlévő seniorok és segítettek egy funkcióban, de a többit nekem kellett összerakni. Nekem, egyedül egy 14 ezer eurós projektet. Úgy néz ki, hogy holnap átadjuk a dolgot, de ebben 3 ember őrült munkája volt benne.

A helyettes-vezető fejlesztő mondta: “ezt nem neked kellett volna megcsinálnod“. Na persze, de nem választhattam! Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a kisfőnök arra bazírozik, hogy majd magamtól felmondok. Nem fogok.

Emellett a felhalmozódott feladatokból is megoldottam 3 kártyát.

Tényleg undorító. A gyakornokgyerek, akinek tesztelnie kellett volna, beleírt a kódomba. Azt hittem, menten agyfaszt kapok. A főnök szeretője. A főnökhelyettes mondta, hogy a holnapi stand-upon majd megbeszéljük, de nem hiszem, hogy érdemben történni fog valami.

Nem jó céget választottam. Ez nem vezetés, ez csak kizsigerelés. Nincs bajom, ha gyorsan kell dolgozni, de ez a mennyiségű meló embertelen.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem fogok itt 2 évet lehúzni. A mostani események fényében csak másfél évet terveztem, mert nem biztos, hogy ez jövőre is szeretném még egyszer végignyomni. Ha innen szabadulok, csak full remote projekteket vállalok Budapesten vagy külföldre fogok dolgozni. Majd meglátjuk.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Crunch mode: on…