Now Reading: “5 új program” projekt – 1.rész

Loading

“5 új program” projekt – 1.rész

Szóval pénteken éppen két hete kaptam meg a “junior fullstack API” fejlesztői bizonyítványomat és éppen azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnám megtartani azt a tudást, amit szereztem.

Úgy döntöttem, hogy tudásom fejlesztése és a portfólióm bővítése miatt 5 új projektbe fogok. Hogy ezek mik lesznek, még nem tudom.

1. Projekt: Egy szótár weboldala (2022. szeptember 25. – 2022.október 3.)

A kollégámmal közösen összeállított szótárunk weboldalát raktam össze elsőként. A backendet egy MongoDB alapú Node.Js-es Express alkalmazás adta, míg a frontend Angular 14-el készült el.

A projekt már megvalósult Spring Bootban, viszont annak a deploy-ját a jelenlegi, CPaneles tárhelyemen nem tudtam elvégezni, ezért ingyenes Heroku deployt vettem igénybe, mely november 28-án megszűnik, így mindenképpen új lehetőségek után kellett néznem.

A projekt időtartama a kezdéstől a befejezésig 8 nap volt: 2022. szeptember 25-től 2022.október 3-ig tartott. A munka nem okozott nehézséget: alapvetően ugyazat a CRUD-ot kellett elkészítenem, mint a vizsgaprogramomban.

A projekt kapott autentikációs és authorizációs funkciót, adatszűrést és rendezést is, emellett nagyrészt elvégeztem a multinacionalizálást is.

A projekt végül a tárhelyemre költözött és teljes sikernek értéltem.

2. Projekt: Egy szöveges kalandjáték (2022.október 02. –  még folyamatban október 11-én) 

Vízválasztó projekt volt abban, hogy jelenleg miért nem dolgozom programozóként. Volt egy időszakom, melyben ezt a projektet kellett volna egyedül kiviteleznem Spring Boot-os backenddel és Angular-os frontenddel.

Nagyon naposcsibe voltam még a programozásban, fogalmam sem volt róla, hogy mennyire szívatós a dolog, pláne “nullkilométeresen”, pláne segítség nélkül.

Most is izzadok vele rendesen: hogy könnyítsem a saját dolgomat, szintén maradtam a jobban ismert technológiáknál: a backend egy MongoDB alapú Node.Js-es Express alkalmazás lett, míg a frontend hasonlóképpen Angular 14 segítségével épülget.

Amit eddig, ebben a sprintben elvégeztem:

  • design összeállítása,
  • egyéb oldalak, logók elkészítése kész,
  • a helyszínek közötti lépegetés megírása,
  • autentikációs és authorizációs funkció kidolgozása,
  • helyszín és user szerkesztő –> VALIDÁCIÓ még nincs kész,
  • A csatarendszer kidolgozása kész–>összekötés a lépegetéssel még nincs kész.

Ami még nincs kész:

  • ellenség implementálása a csatarendszerbe,
  • csatarendszer összedrótozása a lépegetési rendszerrel.
  • a szerkesztési űrlapok validációja,
  • a történet mellékszálainak kidolgozása.

Úgy tippelem, hogy – mivel kimarad kb. 5-6 napnyi programozás – a projektet okt. 23-ra tudom befejezni. A projekt jelenlegi állapota: 75%

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    “5 új program” projekt – 1.rész