Now Reading: ÚjBranch 3. – Ghostoló HR-esek, csonka hét és őrült e-mail statok

Loading

ÚjBranch 3. – Ghostoló HR-esek, csonka hét és őrült e-mail statok

Olvasási idő: 1 perc

Egyre kevésbé értem a mostani világot: mint egy boomer bámulok néha. Most komolyan, mi folyik itt? Elküldtem az álláspályázatomat két helyi céghez, egyik sem IT-s, de éppen webprogramozót ÉS rendszergazdát kerestek: a meló egyik felében supportozni kellene, a másikban webfejleszteni. Adtam egy bruttó 700 ezres bérigényt – tekintve a speciális követelményeket és persze vártam a gyors választ, mert mindenben volt tapasztalatom és a legtöbb kolléga ilyen melót 8-900 ezer Forint alatt nem is szeret elvállalni.

Az A cég valami kereskedő cég, a B cég egy helyi kormánylap, de mivel nem újságírni kell nekik, hanem dettó ugyanezt kérte mindkét cég. De úgy tűnik, valami furcsa játékot űznek velem.

Van ez a Mailtrack nevű cumó, ami jelzi, ha valaki megnézi az e-mailjeimet GMailen: nagyon jó. És Kedves Nyájas Olvasó, figyelj, mert nem viccelek: az A cég 29-szer, a B cég 2 alkalommal nyitotta meg az e-mailjeimet 4 nap alatt! Nem, nem tettem véletlenül odébb egy tizedesvesszőt, ez pont ennyi.

Választ nem kaptam egyik cégtől sem: sem interjúidőpont-egyeztetés, sem elutasítás nem jött sehonnan.

Szóval az elmúlt napokban kicsit elmélkedtem, hogy mi lehet a háttérben:

  1. Megosztottak? Lehet, hogy az e-mail olyan, mint az a bizonyos Ica nevű nő a munkásszálón, tehát mindenkinek továbbpasszolják. “Nézd már meg ezt a csávót!” – mondják.
  2. A bérigényem botrány? El lehet képzelni, hogy a fejek együtt kávéznak és azon vitatkoznak, hogy belefér-e a keretbe az én igényem. Úgy értem, hogy bár okés Pesten, de azért vidéken…
  3. Technikai hiba? Bár kétlem, de mi van ha valamiért mindig újra és újra megnyílik az email?
  4. Taktikázás? Lehet, hogy csak tesztelik a türelmemet, vagy látják, hogy figyelemmel kísérem-e az e-mailem státuszát?

Egy dolog biztos, az ünnepek miatt valószínűleg sokan kikapcsoltak, szóval várnom kell még egy kicsit. De ha a jövő héten sem kapok választ, akkor bizony bedobok nekik egy gyors “Mi a helyzet?” típusú levelet.

Mindenki, aki most álláshajtásban van: kitartás! És ne hagyjátok, hogy a ghosting és az őrült email statok megzavarjanak. 😉

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    ÚjBranch 3. – Ghostoló HR-esek, csonka hét és őrült e-mail statok