Now Reading: Progklapec 12. – Az első home office-os hét

Loading

Progklapec 12. – Az első home office-os hét

Rettenetes hétvégém volt, egy rokonnal sikerült összeveszni egy régi sérelem miatt – az én hibám ebből, hogy felültem a provokációnak és a oda-odaszólogatásnak. Alig pihentem, alig tudtam valami értékelhetőt csinálni a hétvégén.

Szinte öröm, hogy munkába kellett jönnöm: a munkaterápia jól kezeli a stresszt.

 

Hétfő

Unalmas, szar, kásás-esős idő. Semmi nyár. A Hód péntek délután nézte át a kódot: vagy 10 dolgot talált, ebből a felét nem értem.

Írtam neki még szombaton, a rokonlátogatás előtti indulás pillanataiban egy hozzászólást, amire persze rá se fingott. Lenne tesztelési feladatom is, plusz akkor javítás is. Egyszerre nem tudom csinálni azokat. Nem tudom, hogy mit kellene tennem. Próbálom a hétindító értékezlet előtt megbeszélni vele, de a múlt héten sem volt bent, talán 1 napot csak.

Így nehéz együttműködni.

Szeretnék maradni (ezt a múlt héten az egyik kolléga kérdezte is), de már ez a mindennapos bejárkálás rettenetesen frusztrál. Mindenképpen szeretnék majd részleges home office munkarendet kérni, ha lejár a próbaidő. Szeretnék 1-2 nap szabadságot is kivenni majd. Fáradt vagyok – túlzottan sok volt már ez az év.

Idén mindenképpen elmegyünk nyaralni – csak ki tudjam fizetni a fizetésemből (pontosabban: csak legyen fizetésem, amiből kifizethetem).

A céges nap jún.2, péntek lesz. Egy mellettünk levő kistelepülésen fogunk bográcsolni és paint ballozni. 3 óra hosszat! Jeez! Komolyan mondom, hogy minden fasság ki van már találva.

A  hibák felét kijavítottam, de megint új és új dolgokat csináltat meg velem: most már tényleg elegem van ebből a fejlesztésből. Az alapműködés réges-régen készen van, most már csak a tooltipes működés lenne hátra: tegnap megcsináltam, ahogyan szerintem elmondta, de megint talált egy csomó hibát. Ezeknek a legnagyobb részét javítottam a nap végéig, de van, ami holnapra marad.

A srác végül a nap végén jelentkezett, hogy akkor ő most tesztelne: persze, 14:58-kor, a munkaidőm vége előtt 2 perccel nekiállok. Egész nap le se szart semmit, pedig elvileg már dolgozott ma: aztán most meg adj uramisten! Abban maradtunk, hogy rákérdezek holnap a Hódnál, hogy mivel foglalkozzak kedden. Lenne még tesztelés is, de abba még bele sem tudtam kapni.

Közben a nap végére éreztem, hogy megint kezd megfájdulni a torkom.

Otthon befűtöttem és próbáltam kikúrálni magam.

Kedd

Nagyon rosszul aludtam, teljesen gallyra vágott a hétvége. Annyira elfáradok hazaérkezéskor, hogy 17:30-kor kidőlök, de éjfélkor már megint ébren vagyok és nem is bírok visszaaludni 2-3 óráig. Szemét dolog. Tényleg jó lenne már pihenni egy kicsit, megnyugodni és nem pedig folyamatosan előremenekülni. Jó hír, hogy ha jún.2-e a céges nap, akkor már a próbaidőm vége után vagyok, ez jó! Elvileg akkor nem akarnak kirúgni. Kaptam meghívót, szóval elvileg rendben vagyunk…

A mai nap nem tudom, hogy hogyan fog telni, próbálom a tegnapi hibákat feldörzsölni és végre nyélbe ütni a teszteléseket is. Remélem, hogy ma is lesz a Hód, akkor tudnánk beszélgetni és haladni a dologgal.

Ma, munka után fogorvoshoz megyünk a feleségemmel együtt (plusz a gyerek elkísér bennünket), persze anyósoméknak is ma kell “beugrani” (spoiler – amikor megtudták, hogy beteg vagyok, inkább mégsem jöttek), ma, amikor időre megyünk. Remélem, hogy minden rendben lesz.

Végül annyira rosszul éreztem magam, hogy kértem home office-t 1-2 napra, de lehet, hogy egész hét lesz belőle. Persze reggelre láz (hőemelkedés?) és végtagfájdalom lett belőle. Reggel fél hétre megírtam a levelemet a főnöknek és bebumliztam a gépemért az irodába: éppen az előtt érkezett a takarítónő, aki baromira örülhetett neki, hogy bőrig ázva megérkeztem.

Én 5:35-kor írtam:

Kedves CEO!

Sajnos tegnap este óta nem érzem jól magam (hőemelkedésem van), emiatt nem szívesen mennék be, nehogy esetleg megfertőzzem a többieket.
Ettől függetlenül itthonról tudok dolgozni, a feladatokat a Hód kiadta, a céges gépemért korán reggel beugrok.
Ha 1-2 napon belül nem leszek jobban, el fogok menni orvoshoz is, de szerintem csak egy nagyobb megfázásról van szó.
Megértéseteket előre is köszönöm!
Üdv.:
Admin

A főnök 7:43-kor válaszolt:

 

Szia Admin!

Mielőbbi jobbulást!
Ha esetleg rosszabbul leszel inkább gyógyulj mint dolgozz!
Üdv,
CEO

Biztató.

Végül egész jól haladtam itthon: a saját tempómban dolgozhattam: el is végeztem a feladatot. Rájöttem ismét, amit mindig is tudtam: rettenetesen zavar, ha munka közben emberek mászkálnak körülöttem és nem hagynak koncentrálni. Mivel még mindig nem vagyok teljesen jól, így szerintem ezt a hetet itthonról dolgozva töltöm: majd holnap meglátom, hogy mennyire van kiakadva a főnök azért, hogy itthon vagyok.

A nap végére nagyjából nyélbe ütöttem a biztosítós egyéni fejlesztést. Pár hiba akad azért, de ezeket meg megírtam.

A Hód kiadta, hogy a következő feladatom a tesztelés + dokumentálás legyen. Írtam a gyakornok-gyerekre, de abban maradtunk, hogy holnap 9 órakor beszélünk Skype-on és megnézzük együtt a tesztelést. A dokumentálást úgy is egyedül kell elvégeznem.

Szerda

Annyit döglöttem ma, hogy csak na! Ráértem 6 órakor felkelni, a reggel 4 helyett. Fantasztikus! Sűrű napnak ígérkezik a mai: reggel 9 órától a gyakornok-gyerekkel lesz megbeszélés, utána 9:48-kor stand-up lesz és ha nem végeztünk eddig (nem valószínű), akkor utána ismét megbeszélés a gyakornok-gyerekkel a teszteléssel kapcsolatban.

Ezek tipikusan szöszmötölős-alkotós munkák, melyeket itthonról sokkalta nagyobb hatásfokkal el tudok végezni. Meglátjuk.

Egész nap szinte megbeszélés: stand-up előtt és után dokumentációs és tesztelési megbeszélés. Sajnos nem jutottunk a végére, így holnap ismét.

Új feladatot kaptam: teljes szélességűvé kellett tenni a biztosítós reportot. A kb. 5 órás fejlesztésből 2 óra ment rá (szinte üvöltve kapartam már a falat), mire rájöttem, hogy azért nem működik a formázás Safariban, mert a beégett sütik megakadályozzák. Utána volt egy formátumformázós feladat is: ezek gyakorlatilag a holnapi feladatok lettek volna, de este 19 óráig elvégeztem őket.

Flowban voltam, így mindenképpen szerettem volna befejezni a feladatot, mivel a dokumentációs feladat úgy is elveszi majd 1-2 napomat.

 

Csütörtök

Még mindig torokfájás, egyre rosszabbodik. 9 órától folytatjuk a tesztelést/dokumentálást a gyakornok-gyerekkel. Tegnap 13 órakor kellett volna folytatnunk, de el kellett mennie valahova, emiatt csak 14:15-re ért volna vissza. Én mondtam neki, hogy 15 óráig dolgozom, így nem láttam értelmét annak, hogy nekifogjunk – így lett mára téve a második menet.

Remélem, hogy 11 órára végzünk (már nem sok van), aztán neki tudok kezdeni a dokumentáció írásának. Elég bonyolult a rendszer, csak szájhagyomány útján működik és tele van maradvány, már nem használt legacy működéssel. Legalább 2 nap lesz, mire leírom a működést – de itt még tesztelni is kell. A héten már nem tervezek bemenni az irodába, szerintem a holnapi hétzáró stand-upot még túlélik nélkülem.

Persze nem így történt:

CEO

12:33

Szia Ádám! Hogy vagy?

12:47
Szia XY! Köszönöm a kérdésedet, még mindig hőemelkedésem van és fáj a torkom, de ezt leszámítva javulgatok: a kiadott feladatokat megcsináltam. Most 13 órától Márkkal folytatjuk a level tesztelést és dokumentációt. Holnap még itthonról dolgoznék, de hétfőn már bemegyek az irodába.

Szalai, 13:09
Köszi a visszajelzést és mielőbbi jobbulást!

Ha nem vagy jól inkább jelezd és ne dolgozz betegen hanem gyógyuéj!

13:10
Köszönöm szépen. rendben, így lesz 🙂
hétvégén szerintem már rendben leszek

Egész nap tesztelés és dokumentálás-előkészítés folyt. Áhh, unalom már írni is róla! És holnap folyt. köv!

 

Péntek

Megint 9 órától dokumentáció-előkészítés, tesztelés. Tegnap este ráírtam a Hódra, hogy egyszerűbb lenne egy wiki-be írni a dokumentációt. Volt pár kérdése, pluszban eléggé támogató volt, de mivel 18:30-kor írtam rá, eléggé gyorsan megszűnt a párbeszéd.

Ma 9:48-tól hétzáró stand-up van, csak a szokásos. Gyanítom, hogy egész nap megint tesztelni fogok.

A srác végül 12 órakor mondta be az unalmast: “elment az internete” – mondta. Hát, jó, akkor nekem is – erre az egész, maradék hétre.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Progklapec 12. – Az első home office-os hét