Now Reading: Fegyverprojekt – 1.rész

Loading

Fegyverprojekt – 1.rész

Szóval történt némi haladás a fegyverprojektben. Sajnos még mindig az 1. ponton vagyunk a teendők listájában: a haladás szempontjából gátolnak az ünnepek. Ami a múltkori bejegyzés óta történt:

  • Végigkérdeztem az illetékes rendőr kollégákat a fegyvervizsgáról: a megyénkben (opparodon… vármegyénkben 😀 ) már évek óta nincsen megrendezve, a legközelebbi fegyvervizsga Tolna megyében van.
  • Beszéltem a Tolna megyei kolléganővel: legközelebb 2023 első negyedévében lesz vizsga. Január elején jelentkezzünk, ő majd telefonon kiértesít az időpontról és a teendőkről.
  • A kollégám beszélt a valamikori megyei fegyvervizsga vizsgabiztosával: ő eléggé sok információt adott a helyi lövészklubokról. Az ő segítségével elértünk egy úriembert, aki egy lövészklub elnöke. Vele januárban találkozunk.
  •  A főnököm, egy alezredes tanít a fegyverforgatásra: tőle szépen-lassan megtanulom a fegyver kezelését és tisztítását. Nagyon rendes, le a kalappal előtte! (Zárójelben mondom, hogy sokkal nagyobb fegyverbuzi, mint én 🙂 ).
  • Az úgynevezett “szárazolásra” vagy “szárazgyakorlásra” tegnap vettem egy Retay Xtreme gázfegyvert és hozzá 75 db riasztólövedéket. A szépségről itt van néhány kép:

  • A gázfegyverhez a fegyverviselési engedélyt szintén el tudtam a mai nap intézni (soron kívül) a mellettünk levő rendőrőrsön. Elmondásuk szerint 3-4 hét az engedély kiküldése, majd szólnak és személyesen átvehetem.

Szó, ami szó: várhatunk januárig, hogy haladni tudjunk a projekttel, de már sínen van a dolog.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Fegyverprojekt – 1.rész