Now Reading: Apai áldásom fiamnak még 2019-ből

Loading

Apai áldásom fiamnak még 2019-ből

Ezt az áldást akkor írtam a fiamnak, amikor még meg sem született. Az volt a szándékomban, hogy születése után felolvasom neki, de valahogyan elvesztettem a szövegét, csak most akadt a kezembe – no nem baj, majd most karácsonykor fogom felolvasni neki. Gondoltam megosztom másokkal is, hátha más is szépnek, esetleg értékesnek találja.

Megáldalak gyermekem!

Azt kérem az Úrtól, hogy a léted áldás legyen a világnak és jobbítsd a körülötted élőket.

A Teremtő segítségével formáld és erősítsd meg öregedő szüleidet vidámságoddal és legyen hited bennünk, hiszen az utolsó leheletünkig mindannyian jobbá lehetünk. Elméd és karod erejével, jellemed kiválóságával tedd büszkévé a tanáraidat és barátaidat azért, hogy ismerhetnek.

Könyörgöm a Teremtő Istenhez, hogy engedje meg neked, hogy boldoggá és teljessé tedd a saját gyermekeidet és házastársadat is; hogy bármerre sodorjon is az élet, a Te léted a munkádon kívül és belül is jelentse magát a szeretetet és a teljességet mindenkinek, akivel csak találkozol.

Imádkozom a bölcsességedért, fiam, hogy minél többet megláss és megérts az Úr szándékaiból még itt a Földön. Kérem a Mennyei Atyát, hogy bármi történjék, engedje meg, hogy Te sem a jószándék sutasága, sem jellembeli erőszakosság miatt ne okozzál bántalmat más élőlénynek – akár ismered őket, akár nem. Ha pedig akaratodon kívül mégis fájdalmat okozol másokat vagy téged sértenek meg, kérlek hidd el, hogy senki sem tökéletes: tettedet szívből megbánva kérd a megbocsátást ha kell és bocsáss meg Te magad is minél többször és maradéktalanul – még magadnak is. Kívánom, hogy szeress és hogy engedd másoknak is, hogy szerethessenek Téged, hiszen mi másért lennénk ezen a Földön?

Ragyogtassa az Úr orcáját rád, őrizzen meg téged és könyörüljön rajtad a Mindenható, akit ezen kívül arra kérek, hogy adjon neked békességet és azt az áldást, hogy emléked legyen áldást hozó a gyermekeid és vetélytársaid szemében is.

Kívánom, hogy magad légy az áldás és a fény, amit okozni szeretnél a világban és azért is esdeklek, hogy minden jószándékom és apai érzésem, ami most átjár, egykor a tied legyen!

Kívánom, hogy ha az időd majdanán eljön, a Halál Angyalától ne félj, hanem nézz az arcába és találd szépnek – ne ellenségedként, hanem bajtársadként fogadjad és büszkén tarts vele a nagy ismeretlenbe, ha arra kér. Imádkozom azért, hogy erődet és energiáidat, hitedet és lelkiségedet amennyire csak lehetséges, használd fel teljesen és hathatósan a végső pillanatod előtt, hogy az emberek majd azt mondhassák rólad: csak a teste halt meg, ami ő volt, az itt maradt velünk.

Isten áldása kísérjen végig az életeden, drága fiam!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Apai áldásom fiamnak még 2019-ből