Now Reading: Álláshajsza 4. – “Nyugaton a helyzet változatlan”

Loading

Álláshajsza 4. – “Nyugaton a helyzet változatlan”

Őszintén bevallom, hogy mostanra már több pozitív hírrel szerettem volna szolgálni az álláskereséssel kapcsolatban, de sajnos az álláshajsza a COVID indukálta lezárásban sokkalta nehezebb, mint hittem. Mivel a múlt héten is “lezárás” volt, így alig történt valami a legutóbbi bejegyzésem óta.

Az a cég, amelyik esélyes volt és felajánlott egy online állásinterjút, nyomtalanul felszívódott, amikor időpontot szerettem volna egyeztetni egy másik levélben – még aznap írtam, egyébként. Nem értem az ilyen cég gondolkodásmódját. Ha már leokézta, hogy “igen, beszélgessünk egy állásról“, akkor miért kukul meg, amikor a delikvens időpontot szeretne egyeztetni? Nem ér rá? Puhító pszichológia?

Az illem úgy kívánta, hogy várjak két munkanapot addig, amíg rákérdezek, hogy mi van? Nehogy így járjak én is 😀 :

https://www.youtube.com/watch?v=WwM6fQWf4yA

Mindegy, az illedelmes puhatolódzó e-mail már a csőben van, holnap reggel elküldöm, teszek még egy próbát a céggel. Okulva az esetből, már csak akkor írom ide a tapasztalataimat, ha már túl vagyok az állásinterjún.

Írtam még egy cégnek, aki januárban egy junior Java developert keresett. Keserédes tapasztalat, hogy itt is kaptam választ körülbelül 3 órán belül: leráztak. Konkrétan így:

Jelzem Számodra, hogy a rendelkezésreálló információk alapján úgy döntöttünk, hogy nem kezdünk felvételi folyamatot Veled.

Pirospont, hogy maga a nagykutya CEO írt és hogy sikert kívánt az álláskereséshez. Nyelvészként viszont kifejezetten aggályos, hogy egy háromsoros levélben sikerült helyesírási hibát elkövetni, de a passzív-agresszív nyelvi stílus se kutya. Igaz ugyan, hogy levágtam az autogenerált bullshitet (“Köszönjük megkeresését” és “Üdvözlettel:”). Milyen többletinformációt nyerhetünk ebből? Eltúlzom, de valami ilyesmit sugall: “Miért zargatsz szarkupac, éppen elég a magam baja, minek írogatsz?”

Hogyan lehetett volna jobban (persze itt is van még helye a fejlődésnek…)?

Önéletrajzodat áttekintve sajnos nem tudunk megfelelő pozícióval szolgálni a számodra, így jelenleg az alkalmazásodtól el kell tekintenünk. Kérlek, kövesd figyelemmel weboldalunkat az újabb karrierlehetőségekért és jelentkezz újra!

Jelentkeztem LinkedIn-en egy újabb céghez helyben, de annyira túlzóak voltak az elvárások, hogy kisebb csoda lett volna, ha továbbjutok. Jó tanulópénz volt nekem, mivel most használtam először állásjelentkezésre a LinkedIn rendszert. Egyetlen pozitívum máris akad: látszik, ha a jelentkezés megérkezett és megnyitotta Háerre Mancika az anyagot. Jelentem: megmérettem és könnyűnek találtattam. Csoda lenne, hogy valami lenne ebből. Lépjünk is tovább.

Az ipari cég, melynek beküldtem önéletrajzomat kb. egy hete még mindig nem válaszolt. Ha szerdáig nincs változás az ügyben, úgy veszem, hogy nem sikerült.

És hát ennyi… Holnap új nap és új remények.

Hogyan állunk eddig?

Álláskeresés időtartama (2021.március 8-a óta): 7 nap, azaz 1 hét.

Beküldött önéletrajz: 5 darab.

Elutasítottak 2 cégtől.

Válasz nem érkezett 2 cégtől.

Tárgyalás folyik: 1 céggel.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Álláshajsza 4. – “Nyugaton a helyzet változatlan”